eatreadwearlove

5 Şubat 2014 Çarşamba

Protein Tozu Kullanmayalım,Kullananları Uyaralım!


Eskiden diyet yapmak,kilo vermek,yanlış diyet uygulamak,yediklerine dikkat etmek gibi kavramlar sadece kadınlar için kullanılırdı.Erkekler;özellikle de Türk erkekleri göbeklerini şişire şişire ortalıklarda dolaşıp,''Türk kası bu yaaa''deyip kendilerini savunurlardı.(Erkekler kızmayın,doğru olduğunu siz de biliyorsunuz:))


Ne zaman ki  bizimkiler Aşk-ı Memnuda Kıvanç Tatlıtuğun kaslarını gördüler,o zaman bi hafiften kıskanmaya spora yazılmaya başladılar.İşin kopuş noktası ise Kuzey Guney oldu.Türkçemizdeki ''baklava'' sözcüğüne yeni bi anlam geldi.Erkekler koşar adım spora gittiler ve bütün sorun tam da bu andan sonra başladı.

Bugünlerde bütün erkek arkadaşlarımın sorunu aynı.''Baklavalar çıkmıyo'',''Bugün sporda bi çocuk protein tozuyla bi kas yapmış inanamazsın'',''Protein tozuna başlasam mı?''diye uzayıp gidiyor liste.Hepsine protein tozunun zararlarını tek tek açıklıyorum ama ulaşamadığım arkadaşlarıma da burdan yazmak istedim.


Proteın tozu neden zararlı?

-Doğal yollarla üretilmediği için sentetiktir ve bir çok kimyasal katkı maddesini içinde barındırır.
-Protein tozu yapım aşamasında bir çok işlemden geçiyor ve geçirdiği ısıl işlem sonucunda proteinler bozulmaya uğruyor.Bu bozulma sonucunda vücut protein tozunu bi gıda olarak tanımlayamıyor.Bu da vücuttaki asit oranını arttırıyor.
-Fazla alınan proteinler bir kaç günlük egzersiz eksikliğinde bile hemen yağa dönüşüp,kilo alımına sebep oluyor.
-Proteinin sindirilmesi için daha çok su kullanılıyor.Protein tozu alındığında kullanılan su miktarı da çok arttığı için vücutta dehydration yani yüksek miktarda sıvı kaybı oluyor.Bu da yorgunluğa,baş ağrısına,idrar miktarında azalmaya ve ağız kuruluğuna sebep oluyor.
-Protein yakımı sırasında çok fazla miktarda üre oluşuyor,bu üreyi atmak için böbrekler normalden daha fazla çalışıyor.Gerektiğinden fazla protein alımı demek,böbrek hastalığına davetiye çıkarmak demek.
-Uzun vadede karaciğer fonksiyonlarını bozuyor.
-Çoğu protein tozunda ağır metaller kullanılıyor.(arsenic,cadmium,kurşun ve civa gibi)Bu maddelerin az bi miktarı bile vücudumuza hayli toksik etki yaratabilir.
-Aynı zamanda protein tozunun kemik erimesine ve kalitesiz sperme sebep olduğu biliniyor.

Günlük Protein İhtiyacı


 Doğal(protein tozu kullanmadan)ve hafif(orta) tempoda çalışan sporcular
(Vücut ağırlık başına 1,2gram  kaliteli protein)

60kg=  75gram
70kg=  85gram
80kg=  95gram
90kg=  110gram
100kg= 120gram

Doğal ve ağır tempoda çalışan sporcular
(Vücut ağırlık başına 1.3gram kaliteli protein)

60kg=  80gram
70kg=  90gram
80kg=  105gram
90kg=  120gram
100kg= 130gram

Yaptığınız egzersize göre almanız gereken protein miktarı değişir.Tam değerini öğrenmek için spor salonundaki beslenme uzmanından yardım alabilirsiniz.


Yüksek Protein İçeren Besinler

100 gr yağsız dana eti 30 gr protein
100 gr tavukta 30 gr protein
1 yumurta 7 gr protein
1 bardak süt 6 gr protein
100 gr fındık 30 gr protein
100 gr peynir 30 gr protein
100 gr sardalya 24 gr protein
100 gr kuru fasulye 6 gr protein

Proteinli İçecek Tarifleri

Birebir hiç bir içeceği denemedim,ama Tarifler bu siteyi önerebilirim.Lezzetli ve yüksek protein içeriğine sahip içecek tarifleri verilmiş.

Not:Bilinçsiz yüksek protein diyeti yaptığı için şuan Kıvanç Tatlıtuğ da şuan tedavi görüyor.Karaciğer fonksiyonlarının bozulduğu,bi süre daha farkedilmeseydi siroza kadar gideceği söyleniyor.Yani ünlülerin yaptığı her şeyin sonucu harika olacak diye bir şey yok.Aman dikkat!Burdan haberi okuyabilirsiniz.haberin devamı.

Umarım hala protein tozu almayı düşünmüyorsunuzdur.Hem maddi külfetini söylemeyi unuttum ama biliyorsunuzdur zaten.Aklınıza takılan bir şey olursa sorun mutlaka.
Hepinize bol kaslar dilerim:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder