eatreadwearlove

6 Haziran 2012 Çarşamba

Bir Klasiktir Havuclu Kek:)


Eveet yine ben:)Bugün midenizi bayram ettiricek,çok kolay ama bir o kadar da çok lezzetli bir kek tarifi vericem sizlere.Lezzetli dediysem sakın bol kalorili sanmayın,en az miktarda yağ kullanmaya calısıyorum.Aman dikkat yiyen mutlaka sizden tarifini isteyecektir o yüzden tarifi iyi aklınızda tutun:D



Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 adet orta boy havuc
1 avuç kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İstenilen ölçüde tarçın

*Bir çırpma kabına 2 yumurtayı kırıp üzerine 1 su bardagı toz sekeri ekliyoruz.Onları güzelce karıstırıyoruz.3-4 dakika karıstırın ki daha bi lezzetli olsun.
*Üstüne bir su bardagı sütü,yarım su bardagı sıvı yagı ve unu ekliyoruz.Unu ekledikten sonra havucu güzelce rendeleyip kabartma tozu,üzüm ve vanilyayı da havucla beraber karısımın uzerine ekliyoruz.Üzerine istediginiz ölçüde tarçın koyabilirsiniz aman dikkat edin,unu cok karartmaya basladıgında tarcın dökmeyi kesin yoksa tarcın keke acı bi tat verebilir.
*Bütün malzemeleri kattıktan sonra keki yaklasık 1 dakika karıstırıyoruz.Tabi bunları yaparken önceden fırınımızı 180dereceye ayarlamıs ve kek kalıbımızı yaglamıs olmamız lazım
*Yağlanmıs kek kalıbına karısımı döküyoruz ve 30-40 dakika pişiriyoruz.Arada bakmayı unutmayın her fırının ısıtma gucu farklı keki yakmayın sakın:D

Afiyet Olsunn:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder